ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Белгия създава зимен стабилизационен енергиен резерв

29.08.2014

 

Белгия планира да създаде зимен стабилизационен енергиен резерв от 850 MW, за да предотврати каскадно изключване на енергийната мрежа на страната.

Както отбелязва Мелхиор Ватле, държавен секретар по въпросите на енергетиката, охраната на природната среда и мобилността на населението на Белгия, представители на промишления сектор са предложили на правителството да бъде създаден стабилизационен резерв.

Белгия има намерение по този начин да се подготви за възможна енергийна криза, свързана със спирането на три от седемте енергоблока на двете атомни електроцентрали в страната. В енергийния резерв са предвидени 2 ТЕЦ, които в момента са замразени.

Освен това, големите белгийски предприятия са се задължили да свият потреблението на електроенергия при възникване на пикови натоварвания. Местните власти са задължени да разработят планове за действия в случаите, когато се наложи изключване от енергийната система на “некритични” потребители.

Източник: http://pronedra.ru/atom/2014/08/22/belgiy-energetika/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари