ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ похвали прогреса на Йордания

31.08.2014

Мисията на Международната агенция за атомна енергия, която посети Йордания в периода 4-14 август, заяви, че страната е постигнала “забележителен прогрс” по пътя към създаване на ядрена инфрастуктура

 

Екип от международни експерти, под ръководството на Международната агенция за атомна енергия, изследва програмата на Йордания за създаването на ядрена енергетика .

Посещението, осъществено между 4 и 14 август, беше в рамките на Мисията по комплексно разглеждане на ядрената инфраструктура (INIR).

Мисията беше ръководена от Йон Кюн Пак (Jong Kyun Park), ръководител на подразделението на Международната агенция по атомна енергия.

Това беше втората INIR мисия в Йордания. Екипът от експерти беше изпратен в страната по нейна молба и изясни, че Йордания следва водещия опит в няколко сфери, като това се отнася за споразумението за прединвестиционна съвместна дейност с Русия, която е стратегически партньор на Йордания.

Като напредничави са оценени и използването на студенти в разяснителните мероприятия сред младежите в страната, а също така и организацията на комитета по локализация, който работи с активното участие на местната промишленост.

В същото време мисията отправи и някои препоръки, сред които е необходимостта от окончателно утвърждаване на националния политически курс и обвързаността на правителството с ядрената сфера, подобряването на взаимодействието между различните министерства, усъвършенстването на законодателната база и завършването на прединвестиционната дейност.

Източници: http://www.world-nuclear-news.org/NP-IAEA-praises-Jordanian-progress-1808144.html/ и http://www.iaea.org/newscenter/news/2014/inirjordan.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари