ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Западните санкции няма да засегнат Skoda-JS

31.07.2014

Западните санкции няма да засегнат чешката компания „Skoda-JS“, принадлежаща на групата ОМЗ, която, от своя страна се контролира от “Газпромбанк”.

 

Такова мнение в интервю за сайта ihned.cz изрази генералният директор на компанията Мирослав Фиала.

“Аз не виждам причини, заради които санкциите трябва да ни засегнат”, – каза Фиала.

“Ние сме чешка компания, която е регистрирана в Чешката Република. От гледна точка на капитала ние сме транснационална компания. Не виждам причини, това ми изглежда безсмислено, санкциите да се разпространяват върху конкретни предприемачески субекти, в частност чешки. Повече нямам какво да добавя. Смущава ме, че тази тема непрекъснато се обсъжда”, – каза Фиала.

“Да се свързват санкциите с нас ми изглежда безумно. Не разбирам, как и кой би въвеждал санкции срещу нас. Ние сме чешка компания! Някои, основно журналисти, говорят за нас като за руска компания, и това никак не ми харесва”, – заяви Фиала.

“Аз вече ви казах своето мнение, и повече няма да развивам тази тема”, – отговори Фиала на журналистически въпрос за това, разглежда ли „Skoda-JS“ въвеждането на санкциите “като възможна заплаха, за която трябва да се готвим”.

Източник: AtomInfo.Ru

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари