ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


TEPCO хвърля ежедневно по 10 тона лед допълнително за да подпомогне създаването на вечно-замръзналата предпазна стена

30.07.2014

TEPCO съобщи, че „ледената стена“ около АЕЦ „Фукушима“ замръзва не така бързо, както се планираше.

 

В течение на трите месеца след началото на строителството, температурата на з емята около изгражданата бариера е паднала само до 15 оС (59 оF), и компанията обяви нов план – ежедневно да трупа по 10 тона лед до момента, в който не се образува стена от лед.

TEPCO направи това изявление по време на среща с Управлението по ядрено регулиране на Япония на 23 юли.

Компанията заяви, че не е могла да понижи температурата до 5 oC (41 oF) – идеалната температура за формирането на бариерата.

Според първоначалния план стената трябваше да бъде напълно формирана до края на май.

Затова, за да ускори процеса на замръзване, TEPCO започва да трупа в траншеи около реакторите огромни количества лед, а също така да увеличава количеството на тръбите с реагент.

От 1 август TEPCO ежедневно ще зарежда по около 10 тона лед и 1 тон сух лед в траншеи, които обкръжават зданията на реакторите.

Ако температурата се понижи до необходимите стойности и стената започне да се формира, компанията ще намали обема на ежедневно натрупвания лед до 4-5 тона.

Освен това ще бъдат монтирани четири допълнителни тръби с реагент и така общия им брой ще достигне 23. Управлението по ядрено регулиране на Япония очевидно е уверено, че натрупването на леда ще доведе до положителни резултати още в средата на следващия месец.

Източник: http://en.rocketnews24.com/2014/07/28/the-planned-great-ice-wall-to-contain-fukushima-dai-ichi-nuclear-plant-isnt-freezing/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари