ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Президентът и Генерален изпълнителен директор на Westinghouse пристигна в България

29.07.2014

 

Дани Родерик, президент и генерален изпълнителен директор на Westinghouse, е в България за да се срещне с правителствени служители и представители на енергийния сектор, сочат съобщенията в сайтовете на Mediapool и БГНЕС. Обаче, те не сочат целта на посещението му.

Посещението му идва по-малко от седмица след като отиващият си кабинетът не успя да подпише споразумение с компанията за изграждане на нов блок в АЕЦ Козлодуй.

Решението трябваше да бъде взето в последния съвет на заседание на Министерския съвет, преди оставката на кабинета, но е оставено на следващото правителство, което ще трябва да потвърди ангажимента към проекта.

Сделката предвижда Westinghouse е да има 30% дял в седми блок по време на етапа на строителство.

Westinghouse попадна под светлината на прожекторите в България, след като досегашният министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев заведе на работно посещение в седалището на Westinghouse цялото висше ръководство на българската енергетика, включително и изпълнителния директор на АЕЦ “Козлодуй”. Това стана точно в деня на заключителните обсъждания в Козлодуй на доклада за ОВОС на проекта за седми блок.

Плановете за сътрудничество след това бяха критикувани. Мнозина твърдят, че решението е било прието по непрозрачен начин.

 

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари