ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Санкт-Петербург «Nuclear Kids» ще представят премиерата на мюзикъла “Лабиринти на детството”

27.07.2014

На 28 юли в 19 часа на сцената на Санкт-Петербургския Театртър «Мюзик-Холл» ще се състои премиерата на мюзикъла “Лабиринти на детството”, поставен в рамките на международния детски творчески проект «Nuclear Kids» на Държавната корпорация «Росатом».

 

Билетите за представлението, организирано с подкрепата на Комитета за култура на Санкт-Петербург, се разпространяват безплатно. Наред със сътрудниците от предприятията на ядрения отрасъл от Санкт-Петербург и Ленинградска област и семействата им, на спектакъла традиционно се канят възпитаници на детски домове и социални учреждения, ученици от детски творчески организации, а също и всички желаещи да получат ярки впечатления и позитивни емоции.

За шеста поредна година проектът обединява талантливи деца на работници от предприятията на ядрения отрасъл и организации от РФ и чуждестранните партньори на Росатом на възраст между 11 и 16 години. През тази година в него участват 80 деца и 9 помагачи от “атомните” градове на Русия, Беларус, Украйна, Унгария, България, Виетнам, Турция и Чехия.

Всяка година специално за проекта «NucKids» се пише оригинален сценарии, музика, създават се костюми и декорации. В резултат зрителите ще видят на сцената професионално музикално шоу, постановката на което за съвсем краткото време изглежда за някой нереална.

В това, че за участниците в «NucKids» невъзможното е възможно, първи през тази година ще се убедят жителите на северната столица.

Мюзикълът “Лабиринти на детството” е поставен под ръководството на режисьор-постановчика Владимир Карабанов и хореографа Максим Недолечко. Това е история от живота на обикновени подрастващи, които размишляват за живота на възрастните, за постъпките и чувствата им. Разбираемата за всеки зрител тема на спектакъла, прекрасната музика и яркото хореографско изпълнение правят “Лабиринтите на детството” интересни за най-широка аудитория – от децата до техните баби и дядовци.

След премиерата в Санкт-Петербург участниците в проекта заминават на гастрол из Русия в градовете на предприятията на ядрения отрасъл. На 31 юли е планирано представление на сцената на Уралския държавен театър на естрадата в Екатерининбург, където спектакълът могат да видят сътрудниците от ядрения отрасъл в Новоуралск, Заречный и Лесной.

След това участниците в проекта на автобуси заминават за Челябинск, където на 3 август на сцената на Челябинакия държавен младежки театър ще бъде оказан мюзикъла и за гости от Трехногорск и Озерск.

Следващият етап е международното турне: в Чехия (Бърно на 8 август) и Словакия (Братислава на 11 август). На 12 август участниците в проекта долитат в Москва, където на сцената на театър  «Et Cetera» на 14 и 15 август ще има два спектакъла специално за работниците от предприятията на ядрения отрасъл и семействата им, намиращи се в Москва и Московска област.

 

Какво представлява «Nuclear Kids»?

«Nuclear Kids» е международен детски творчески проект на Държавната корпорация «Росатом», който ежедодно обединява талантливите деца на сътрудниците от ядрения отрасъл на Русия и задграничните партньори на Росатом за подготовка и представяне на ярко музикално шоу. Държавната корпорация “Росатом” е основен организатор и спонсор на проекта, главната цел на който е укрепване на дружеските връзки между децата на сътрудниците от ядрената сфера на различни държави, създаване на условия за творческо развитие на талантливите деца от закритите градове на Росатом, популяризиране на ядрената енергетика сред подрастващото поколение. Оператор на проекта е АНО «Информационный центр атомной отрасли».

Режисьор-постановчик на проекта е Владимир Карабанов – кинорежисьор и музикант. Режисьор е на филмите “Слон”, “Криминални обстоятелства”, “Рондо на оперния патриарх”.

Хореограф-постановчикът на проекта Максим Неделченко е един от основателите на танцовия колектив Street Jazz. Сътрудничил е с много от звездите на руската естрада – Филип Киркоров, «А-Студио», Кристина Орбакайте, «ВИА Гра», Валерий Меладзе и с много други. Нееднократно е участвал в такива мащабни шоу проекти като: “Пет звезди”, “Две звезди”, а също и в постановките на ежегодните музикални шоу “Шансон на годината”, “Златният грамофон”, “Премия МУЗ-ТВ”, “Нова вълна” и “Евровизия”.

Източници: Publicatom.ru , http://www.atomic-energy.ru/news/2014/07/25/50483

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19