ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Фукушима – Радиоактивната вода съхраняват в цистерни от рециклирани материали?

29.07.2014

Акита Оно, ръководител на един от заводите, подведомствен на компанията-оператор TEPCO, заяви на пресконференция, че някои от резервоарите от фланцов тип са били произведени с използване на рециклирани суровини, съобщава The Japan Times.

“Що се отнася до резервоарите от фланцов тип, аз мисля, че това няма значение, от каква суровина са направени, от стар или нов”, – заяви Оно.

Резервоарите от фланцов тип се сглобяват от стоманени листове, свързани с болтове. Независимо от това шевовете на тези цистерни се уплътняват с водонепроницаем херметик, те се считат за по-малко здрави, отколкото резервоарите със заварени шевове. Също така засега няма достоверни изводи относно това, как влияят на качеството на резервоарите от рециклиран материал постоянният контакт с морската вода и високото ниво на радиацията.

Сега радиоактивната вода се съхранява в 300 резервоара от фланцов тип. Компанията TEPCO не може точно да каже, дали всички цистерни са направени от нови материали. Също операторът на АЕЦ “Фукушима” планира да премести радиоактивната вода в цистерни със заварени шевове, щом като се появи възможност.

През последния месец на АЕЦ “Фукушима-1” са фиксирани два случая на изтичане на радиоактивна вода.

Източник: РИА Новости http://ria.ru/world/20140724/1017416589.html#ixzz38RqJbRLY

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари