ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В слънчевата енергетика на САЩ са заети повече хора, отколкото във въгледобива

30.07.2014

Американският сенатор Шелдон Уайтхаус (Sheldon Whitehouse) е известен като поддръжник на щадящото отношение към околната среда и ежеседмично докладващ на сената за последиците от климатичните изменения. На страниците на едно екологично списание в края на май Уайтхаус изрази надежда за процъвтяване на чистата енергетика в бъдеще и съобщи на читателите, че още сега в отрасъла на слънчевата енергетика има повече работни места, отколкото във въгледобива.

По рано, през есента на 2012 година сенаторът заяви: “При нас има повече хора, заети в чистата зелена енергетика, отколкото в нефта и газа”.

 

С какво се потвърждават твърденията на Уайтхаус?

Ръководителят на комуникационната служба на сенатора Сет Ларсон (Seth Larson) се позовава на два източника. Първият от тях са данните на американското Бюро за трудова статистика (Bureau of Labor Statistics), обнародвани през май 2013 година. Съгласно отчета за числеността на работните места в целия сектор на въгледобива се падат 80 хиляди и 30 души.

Броят на сътрудниците в слънчевата енергетика е взета от “Национално преброяване на слънчевата заетост 2013” (National Solar Jobs Census 2013) към Фонда за слънчева енергетика (Solar Foundation), където е казано, че през ноември 2013 година в слънчевата индустрия са работили 142 хиляди и 698 американци.

Според думите на сътрудника на пресслужбата към Бюрото за трудова статистика Гери Стейнберг (Gary Steinberg) данните са получени от анкетиране на работодателите, които от своя страна, се базираха на сведения, получени непосредствено от предприятията, и отразява не броя на сътрудниците, а работните места, заети или вакантни.

Цялата статия: http://facepla.net/index.php/the-news/tech-news-mnu/4746-solnechnoj-energetike-ssha?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари