ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Зелена” електроенергия: най-голямата в света хибридна установка за улавяне на енергията на вятъра и слънцето е в Ямайка

22.07.2014

Най-големият в света проект за едновременно производство на електроенергия от слънце и вятър беше въведен в експлоатация в Клингстон, Ямайка

 

Очаква се, инсталацията да произвежда около 106 MWh електроенергия годишно, а инвестицията да се изплати за пo-малко от 4 години. Екологичната електроцентрала трябва да икономиса на фирмата около 2 милиона долара разходи за електроенергия в периода на 25-годишната си експлоатация.

Компанията WindStream Technologies е монтирала установката си на покрива на една от най-големите юридически фирми – Myers, Fletcher, & Gordon.

Инсталацията, която се явява като най-голямата в света хибридна слънчево-вятърна електроцентрала, се състои от 50 енергийни модула SolarMills, които имат генерираща мощност – 25 kW от вятърната и 55 kW от слънчевата енергия.

Като се има предвид, че зданието, на покрива на което е монтирана иновационната електроцентрала, се намира на по-малко от четвърт миля от брега на Кингстон, поривите на вятъра често достигат до 60 мили в час (96,5 km/h). За щастие, проектът SolarMills позволява безопасно да се генерира електроенергия, но и осигурява електрозахранване на офисите при прекъсване на щатното електрозахранване в екстремални условия.

SolarMills е технология за преобразуване на енергията чрез използване на вятърни турбини с вертикална ос на въртене, слънчеви панели, а също така и “умна” електроника. Енергията, генерирана от всеки модул SolarMill, може или веднага да се подаде в мрежата, или да се натрупва в мощни буферни акумулатори за разпределение от “умната” електроника в интелигентна енергийна мрежа.

Размерите на SolarMill са близки до стандартните слънчеви панели, като ефективността на “слънчевата мелница” е най-високата от достъпните сега технологии на пазара на ВЕИ.

SolarMills се произвежда в САЩ, но Windstream Technologies също има офис в Хайдарабад – Индия, и има сключени дистрибуторски споразумения в Турция, Гана, Либерия, Нова Зеландия и Танзания.

Хибридната установка за слънчева/вятърна енергия е част от цялостна система с инсталирана мощност 5,7 MW, която Ямайската комунална служба (JPS) планира да развърне по цялата територия на островната държава през следващите 18 месеца. Призивът на JPS е да се осигури по-широк достъп до възобновяемите енергийни технологии в страната, където цената на електроенергията е три пъти по-висока отколкото е средната в САЩ.

Източник: http://www.ecobyt.ru/article/200714/1134/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари