ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Срокът за експлоатация на Колската АЕЦ ще бъде продължен

29.07.2014

На 15 юли на съвещанието в Полярни Зори предстваителте на регионалното правителство й Колската АЕЦ изработиха единна позиция относно продължаването на сроковете за експолатация (ПСЕ) на първите два енергоблока.

 

Курсът е неизменен – на Колската АЕЦ трябва да се даде втори живот. От това са заинтересовани и региона, и самите енергетици. Правителството им гарантира пълна подкрепа и съдействие.

Цената е прекалено висока – не-решаването или отлагането на въпроса може кардинално да промени картината с енергийното обезпечаване на Колското Заполярие, като го направи зависимо от доставките на енергия от вън.

И това не са далечни перспективи – потребителите на електроенергия ще се сблъскат с недостиг на резервни генериращи мощности още през 2019 година. До края на тази година е времето да се вземе принципно решение. сега проектантите изготвят материалите за обема на капиталовложенията и на ефективните сценарии за развитие на Колската атомна електроцентрала.

Заместникът на губернатора на Мурманска област Сергей Губич разказва: “Ние считаме, че тази ситуация , която е създадена от гледна точка на електроснабдяването на потребителите на Мурманска област, трябва и занапред да си остане така надеждна – достатъчно количество електроенергия за развитие на промишленото производство и за развитието на битовото електропотребление. Краят на годината е тази точка, когато ще бъдат взети много решения, за да може точно да прогнозира енергийният баланс до 2020 година”.

Източник: http://www.murman.ru/news/?d=16-07-2014_04:49

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари