ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


През 2015 година САЩ започват да доставят шистов газ в Чили

20.07.2014

Съответният дългосрочен договор е подписан от Националната нефтена компания на Чили и British Gas.

 

Това съобщава чилийското издание  La Segunda.

 

“Първият специализиран порт, от където ще започне експорта на шистов газ от САЩ, принадлежи на компанията Cheniere. И на първите кораби, които ще излязат от този порт, ще бъде газ за Чили”, – цитира изданието думите на чилийския министър на енергетиката Максимо Пачеко (Maximo Pacheco). Газът ще бъде разтоварван в терминалите за втечнен природен газ (ВПГ) в Кинтеро и Мехилонес.

Cheniere Energy е първата компания, която е получила през 2012 година разрешение от властите на САЩ за експорт на ВПГ до 2,2 милиарда кубически фута дневно от находището Кемрон Периш (щат Луизиана).

Добиващите газ компании в САЩ са заинтересовани от експорта на газ на фона на рекордните добиви благодарение на “шистовия бум” и ниските вътрешни цени. Но за целта е необходимо специално разрешение от държавата за доставката му в страните, не участващи в споразумението за свободна търговия със САЩ.

Чили, която е най-големият производител на мед в света, внася около 70% от енергоресурсите и планира в средносрочна перспектива да увеличава потреблението на газ.

Източник: http://ria.ru/world/20140708/1015099784.html#ixzz36qMaRMGN

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари