ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индия – “Greenpeace” и други организации с нестопанска цел са финансирани от чужди разузнавания?

14.07.2014

Редица организации с нестопанска цел (ОНЦ), включително и местното звено на “Greenpeace, са били финансирани от чужди разузнавателни служби, заяви министърът на вътрешните работи на Индия Кирен Риджиджу (Kiren Rijiju).

 

На въпросът, причастни ли са чуждестранни разузнавателни служби с ОНЦ министърът отговори утвърдително, пише The Economic Times.

Според думите на Риджидж, до такива изводи са достигнали финансовите инспектори, изучавайки годишните данъчни декларации на ОНЦ, направените проверки за източниците на финансиране и целевото изразходване на средствата.

В частност това се отнася и за индийското отделение на “Greenpeace” което, с получените от чужбина пари е финансирало протестите против строителството на АЕЦ и въгледобива.

След завършване на проверките материалите ще бъдат предадени на прокуратурата за по-нататъшно разследване и е възможно да се стигне до съдебен процес.

Източник: http://vz.ru/news/2014/7/9/694794.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари