ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Към преговорите на Иран с “шесторката” се присъединяват и експерти от “Росатом”

06.07.2014

През следващата седмица в преговорите за иранската ядрена програма се включват и представители на “Росатом”

 

За това съобщи пред журналистите заместник министърът на външните работи на РФ Сергей Рябков.

“Нашата делегация в пълен състав, всички експерти, всички специалисти остава тук през целия период, – каза той. – През следващата седмица към тях ще се присъединят и представители на Държавната корпорация Росатом”.

“Ние считаме, че руският принос е много важен, солиден, и позволява в много отношения да се използват нашите постижения, които да ускорят постигането на споразумение, – подчерта заместник министърът. – Но са необходими още много усилия”.

Източник: http://www.kommersant.ru/doc/2509274

Б.Р.  Рябков скептично оцени възможността за предсрочно (до 15 юли) да бъдат оформени договореностите по иранската ядрена програма.

„Аз мисля, че това е малко-вероятно. това са твърде малко дни“, – каза той, като напомни, че от 16 юли иранците започват да отбелязват траурния ден Ашур в памет на имам Хусейни. Той е внук на пророка Мохаммед и син на имама Али, който е загинал в неравно сражение през 680 година.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари