ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Генералният директор на МААЕ Юкия Амано посети АЯР

03.07.2014

На 30.06.2014 г., на посещение в АЯР беше генералният директор на Международната Агенция за Атомна Енергия (МААЕ) г-н Юкия Амано. По време на срещата бе представена дейността на Агенцията за ядрено регулиране и сътрудничеството на България с МААЕ.

От своя страна, г-н Амано подчерта голямата отговорност, която носят регулиращите органи и необходимостта те да са силни и независими, което особено силно пролича след аварията в АЕЦ Фукушима през март 2011 година.

Според него, засилването на ефективността в работата на контролиращите органи в областта на ядрената безопасност и радиационната защита, може да се постигне чрез споделяне на добрите практики и обмяна на опит между различните страни.

Гостът прояви интерес към регулаторната дейност на Агенцията за ядрено регулиране по отношение на Гаранциите и физическата защита на ядрените съоръжения, извеждането от експлоатация на ядрени мощности в България и управлението на РАО, генерирани от приложението на ядрените технологии в медицината, индустрията и селското стопанство.

 

Квалификацията на персонала в АЯР, както и възрастовия му профил също бяха обект на интерес от страна на генералния директор на МААЕ.

Източник: http://www.bnra.bg/bg/news/20140630

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари