ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Козлодуй” дари вода за бедстващите в Добрич

30.06.2014

Два тира с минерална вода пристигнаха в петък в зоналния склад за бедствия и аварии на Българския червен кръст в село Победа, Добричко.

 

Атомната централа дари 45 500 литра вода на благотворителната организация. Представители на АЕЦ „Козлодуй” се срещнаха с директора на БЧК-Добрич д-р Артюн Еринозов и обсъдиха как най-ефективно и най-бързо водата може да се раздаде на нуждаещите се.

 

За да помогне на екипа от Червения кръст, атомната централа още в сряда изпрати два буса за бърза доставка на помощи в петте пострадали квартала на Добрич.

Д-р Еринозов изказа благодарност за бързата реакция от страна на АЕЦ „Козлодуй” и особено за допълнителния транспорт, предоставен безвъзмездно от централата.

Във вторник, 1 юли, АЕЦ „Козлодуй” ще достави военни палатки в Добрич и във Варна, за да се използват както от екипите на БЧК, така и от хората, останали без дом.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари