ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Генералният директор на МААЕ Юкия Амано на посещение в България

30.06.2014

От 29 юни до 1 юли 2014 г., по покана на министъра на външните работи Кристиян Вигенин на посещение в България пристигна Юкия Амано, генерален директор на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) във Виена.

 

По време на визитата си в България г-н Амано ще проведе разговори с външния министър, както и с министъра на икономиката и енергетиката г-н Драгомир Стойнев.

Програмата му включва среща с ръководството на АЯР, на която ще бъдат обсъдени въпроси, свързани със сътрудничеството на България с МААЕ в областта на ядрената безопасност, ядрената енергетика и приложението на ядрените технологии в медицината, индустрията, селското стопанство и т.н.

В дневния ред са предвидени посещения в УМБАЛ “Царица Йоанна – ИСУЛ”, както и в АЕЦ “Козлодуй”, където гостът ще се срещне с ръководството на централата и ще се запознае с работата на съоръженията.

Източник: http://www.bnra.bg/bg/news/20140627-1

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари