ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


AREVA потвърди за обиск в офиса на компанията

05.06.2014

 

Френската група AREVA потвърди, че се извършва обиск в офиса и. Това се казва в официално заявление на компанията.

 

Обискът се извършва в рамките на разследване на условията за придобиване от групата AREVA на канадската компания Uramin, съобщи по-рано Сметната палата на Франция.

За тази фирма френската страна е платила 2,5 милиарда долара (1,8 милиарда евро). Обаче след като г-жа Анн Ловержон беше свалена от поста ръководител на AREVA, групата призна, че реалната стойност на придобитата канадска компания е пет пъти по-ниска.

Това беше свързано отчасти както с намаляването на международните цени на урана, така и със забавянето от страна на Uramin на пускането в експлоатация на едно от находищата на уранова руда в Намибия.

Анн Ловержон твърди от своя страна, че намаляването на стойността на придобитата компания на първо място е свързано с кризата, възникнала в световния ядрен сектор след катастрофата на АЕЦ “Фукушима-1”.

Източник: ИТАР-ТАСС

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари