ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – максимален срок за експлоатация на АЕЦ до 60 години

22.01.2012

 

  Правителството на Япония взе решение за възможно продължаване на срока за експлоатация на АЕЦ до 60 години, съобщават местните медии.

    Разрешава се на компаниите-оператори на АЕЦ да подават заявления за продължаване на сроковете за експлоатация, но такива разрешения ще бъдат получавани само след изпълняване на определени условия.

    За всяка АЕЦ такова искане може да се подава само ЕДИН път.

    Досега на всяка АЕЦ се разрешаваше да прави искания за продължаване на срока на експлоатация първоначално за 30 години, а след това неограничен брой пъти по 10 години докато функционирането на блоковете е възможно.

    Това решение на правителството идва на фона на катастрофата през март 2011 година в АЕЦ “Фукушима”, която е най-мащабната от времето на аварията на Чернобилската АЕЦ през 1986 година.

 

22.01.2012

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари