ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ обвиняват китайците в кибершпионаж против Westinghouse

24.05.2014

 

Компанията „Westinghouse“ и нейните секрети са привлекли вниманието на китайските агенти, независимо от подписания договор за предаване на технологията AP-1000 в Китай, пише

 

 

През 2010 година, в периода на преговорите между „Westinghouse“ и китайската страна по строителството на нови блокове с AP-1000, китайските хакери за прихванали служебната преписка между тогавашния ръководител на компанията Ерис Кандрис и около половин дузина други високопоставени мениджъри, пише вестникът.

В прихванатата преписка ставало дума за преговорната стратегия, а също и за потенциалната опасност от това, че китайските реакторни компании могат след време да се превърнат в конкуренти на „Westinghouse“.

В продължение на следващите две години от компютрите на компанията са били откраднати не по-малко от 1,4  гигабайта информация, което отговаря на 700 хиляди страници електронни писма и приложения.

Твърди се също, че хакерите от КНР са успели да получат достъп до “спецификациите на оборудването”. Подробности не се разкриват.

Тази информация е била съобщена в понеделник от министерството на правосъдието на САЩ, което предявява задочни обвинения за загубите към военните хакери от Китай. Твърди се, че хакерите са извличали конфиденциална информация от компютрите на редица американски компании включително и, „Westinghouse“.

Отбелязва се специално, че американците не са успели да арестуват обвинените хакери, защото Пекин няма намерение да им ги предаде

От компанията „Westinghouse“ засега се въздържат от коментари.

Източник: AtomInfo.Ru

Tags: , ,

One Response to САЩ обвиняват китайците в кибершпионаж против Westinghouse

  1. TSO on 24.05.2014 at 10:21

    Това е най-обикновена PR акция на американците. Естествено е в процес на преговори да върви и паралелен промишлен шпионаж. Все пак, важно е какво ми продават, какво съм склонен да платя, доколко мога да натисна и къде и т.н.

    Покупката е израз на добра воля, но нищо повече. Нормално е достатъчно дълго време преди това да е достъпна цялата информация за да може да се направи „информиран избор“.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари