ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Губернаторът на Флорида е одобрил построяването на два блока с AP-1000®

23.05.2014

 

Губернаторът на американския щат Флорида Рик Скотт е одобрил плановете на компанията „Florida Power & Light“ да построи два блока с AP-1000® на АЕЦ „Turkey Point“, пише „Nuclear Engineering International“.

 

 

АЕЦ „Тюрки Пойнт“ (Turkey Point) се състои от два енергоблока №№3-4 с реактори PWR, по проект на „Westinghouse“. Според данните от PRIS, електрическата мощност на всеки от тях е 693 MW. В редовна експлоатация те са въведени през 1972 и 1973 година.

Особеност на централата е, че там се експлоатират още два блока №№1-2 по 400MW, работещи на нефтопродукти или газ, а също така блок №5 – газова централа с комбиниран цикъл (когенерация) с мощност 1150 MW, като съотношението между топлинната и електрическата енергия не се уточнява.

Собственикът и оператор на централата „Florida Power & Light“ има планове за построяване на площадката на централата още два ядрени енергоблока по проекта AP-1000®.

 

 

Построяването на новите блокове изисква монтирането на четири нови електропровода към потребителите три на запад от АЕЦ и един на изток.

В проекта за новите блокове е предвидена рядко използвана схема за снабдяване с техническа вода. Предвижда се използването на оборотните води от предприятията на департамента по водни ресурси и канализация на окръг Майами-Дейд. По тази причина до централата ще бъде изграден тръбопровод с дължина 9 мили.

В САЩ вече има пример за използване на оборотните води в качеството им на технически това е АЕЦ „Palo Verde“.

Заявката за получаване на комбинирана лицензия (строителство и експлоатация) на новите блокове на АЕЦ „Turkey Point“ беше подадена в Комисията по ядрено регулиране на САЩ (NRC) през 2009 година. Като срокове за въвеждане в експлоатация на новите блокове се сочат 2022 и 2023 година.

Източник: AtomInfo.Ru

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари