ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В езерото-охладител на НВАЕЦ са пуснати 6 тона едногодишен толстолоб

15.05.2014

 

 

На седми май започна зарибяването на езерото-охладител с видове рибки, използващи за храна растителност, за сметка на компенсиране на намаляването на рибните запаси, предизвикани от стопанската дейност на НВАЕЦ. Пуснати са 6 тона едногодишен толстолоб.

Мероприятието по зарибяването, реализирано ежегодно от НВАЕЦ в продължение на десетки години, преследва не само екологични цели, но и технологични. В топлите води на езерото има интензивен растеж на водна растителност и размножаване на мекотели, което се отразява отрицателно на работата на засмукващите помпи. В резултат на зарибяването са намалява обрастването на водоема, намалява се развитието на фитопланктона и се подобрява качеството на водата.

Следващата акция е за зарибяване на река Дон. Тя е планирана за 26 май, съобщава Департаментът по екология и природни ресурси на Воронежска област.

Източник: http://www.rusfishing.ru/newsfishworld/2198-13052014-v-prud-oxladitel-novovoronezhskoj-ayes.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари