ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – експерти от НАТО оценяват сигурността на АЕЦ

12.05.2014

 

Експерти от НАТО посетиха Украйна, за да посъветват властите на страната, как да повишат сигурността на АЕЦ, газопроводите и други важни обекти на инфраструктурата във връзка с растящото насилие и опасност от конфликт с Русия. Това съобщи посланикът на Украйна в НАТО Игорь Долгов.

Той заяви, че граждански експерти на НАТО са посетили Украйна през миналия месец за да оценят състоянието на обектите от инфраструктурата като атомните електроцентрали, помпени станции за газопроводи и ВЕЦ.

Една от целите им е била да се убедят, че те ще останат в безопасност в случай на възникване на извънредна ситуация, каза той.

Официален представител на НАТО е потвърдил, че неголяма група от граждански специалисти е посетила Киев, за да даде съвети на украинските власти за действията им в извънредни ситуации.

През страната преминава основният маршрут за доставка на руски газ в ЕС. Украйна е страната, в която стана една от най-страшните ядрени аварии в света на Чернобилската АЕЦ през 1986 година. По данни на МААЕ сега в Украйна се експлоатират 15 ядрени енергоблока, които са произвели около 44% от всичката електроенергия за 2013 година.

Източник: Радио Свобода

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари