ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


РУМЪНСКА ДЕЛЕГАЦИЯ НА РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ В АЕЦ „КОЗЛОДУЙ”

30.04.2014

 

На 29 април в АЕЦ „Козлодуй” пристигна на работно посещение делегация от съседна Румъния. Тя бе водена от председателя на окръжния съвет на окръг Долж г-н Йон Приотясъ и включваше кметове на близки населени места – Крайова, Бекет, Кълъраш, Раст, Дабулени и др. Включени бяха и представители на различни държавни институции – държавен ветеринарен контрол, инспекция по опазване на околната среда на Република Румъния и др.

 

 

Областният управител на Област Враца Венцислав Василев и изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” Иван Генов посрещнаха гостите и ги приветстваха в Информационния център на атомната централа.

Основна тема на срещата бe подготовката за обществено обсъждане в Република Румъния на Доклада за оценка на въздействие върху околната среда. „Аз се надявам, че ще продължим да си сътрудничим и за бъдещото развитие на ядрената енергетика чрез изграждането на нови ядрени мощности” – каза Иван Генов в своето приветствие. Той подчерта, че Румъния и България са едни гърди напред пред всички страни в региона, които планират да изграждат ядрени мощности.

Гостите посетиха работещия 6 енергоблок и машинна зала, за да се запознаят с основните принципи на работа в ядрената централа.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари