ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Работите на четвъртата АЕЦ в Тайван са спрени

29.04.2014

 

Властите в Тайван приеха решение за спиране на работите по строящата се четвърта АЕЦ “Лунмен” в страната, съобщават местните СМИ.

Днес премиерът на островната република Цзян Ихуа заяви, че на първи блок ще бъде извършена “цялостна проверка на безопасността”, а дейностите по втория енергоблок са спрени.

 

 

Изявлението беше направено след мащабни протести против пускането в експлоатация на централата. В тях участваха до 20 хиляди души.

Очаква се съдбата на централата да бъде решена на общонационален референдум.

Общо в Тайван се експлоатират 6 ядрени енергоблока на три АЕЦ. Извършва се строителството на четвъртата атомна електроцентрала също с 2 енергоблока. Плановете за построяването на трети и четвърти блок на централата бяха замразени след аварията на АЕЦ “Фукушима-1”.

Планираните срокове за извеждане от експлоатация на двата блока на първата АЕЦ са 2018 и 2019 година. Четирите блока на втората и третата централа имат лицензии за експлоатация съответно до 2021 2025 година.

Двата блока на строящата се четвърта АЕЦ са с водни кипящи реактори тип ABWR и електрическа мощност по 1350 MW.

Физическият пуск (зареждането на активната зона на реактора с ядрено гориво) на първи блок ще бъде възможен след положително решение на референдума за съдбата на централата.

Източник: AtomInfo.Ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари