ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Westinghouse предлага усъвършенствана конструкция на горивните касети за Украйна

18.04.2014

 

 Американската компания „Westinghouse“ е усъвършенствала конструкцията на горивните сборки, които е възможно да се използват на украинските АЕЦ, съобщи на журналистите заместник министърът на енергетиката и въгледобива на Украйна Вадим Улида.

Министърът Юрий Продан в началото на април съобщи, че НАЭК „Энергоатом“ и Westinghouse в най-близко време могат да сключат договор за доставяне на ядрено гориво на три от реакторите на украинските АЕЦ. Навремето в чешката АЕЦ “Темелин” имаше случай на разхерметизиране на топло-отделящи елементи в горивните касети производство на „Westinghouse“, след което Чехия се отказа от услугите на този доставчик.

През пролетта на 2012 и през 2013 година на два от блоковете на ЮУ АЕЦ бяха фиксирани нарушения в работата на касетите тип TBC-W американско производство. Беше установено, че тези нарушения са били предизвикани от конструктивни недоработки на „Westinghouse“.

Източник: РИА Новости

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари