ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Новият рунд от преговорите на “шесторката” и Иран оправда очакванията

12.04.2014

 

Ръководителят на руската делегация на преговорите на “шесторката” от международни посредници и Иран оцени резултатите от завършилият в среда трети кръг от преговорите като “позитивни”.

“Не е без трудности, но движението към постигане на договорености и усилията за сближаване на подходите са неоспорими. От гледна точка на общите оценки, кръгът оправда очакванията”, - заяви Сергей Рябков за РИА Новости преди отлитането си от Виена.

 

 

Според думите му, страните не са имали намерение да започнат по време на този кръг да пишат на хартия постигнатите договорености.

“Никой и не е предполагал, че ние ще започнем да пишем споразумението сега. Това е въпрос, който явно, ще застане пред нас в цял ръст през следващия кръг на преговорите”, - каза Рябков.

Той добави, че се предвижда и връщане към темите, обсъждани в предишния кръг 18-19 март.

След втория кръг на преговорите беше заявено, че страните са обсъдили въпросите за обогатителните програми на Иран, бъдещето на реактора на тежка вода в Арак, международното сътрудничество в областта на мирния атом и санкциите.

“Това са водещите теми и е необходимо време, за да бъдат обсъдени детайлно всичките аспекти на тези проблеми”, - каза Рябков.

Според думите му, независимо от това, че след завършването на третия рунд ръководителите на външнополитическите ведомства на ЕС и Иран Катрин Ащон и Джавад Зариф обявиха само началната дата на следващата среща 13 май, четвъртият кръг, най-вероятно ще продължи три-четири дни.

РИА Новости

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари