ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


КНДР не се отказва от провеждане на ядрени изпитания

17.04.2014

 

Северна Корея ще продължи да извършва ядрени изпитания в отговор на действията на САЩ, които целят отстраняване на сегашната власт на страната. Това заяви заместникът на постоянния представител на КНДР в ООН Ри Дон Иля, подчертавайки, че Администрацията на Белия дом принуждава страната да предприема подобни мерки.

По време на срещата си с журналистите в Ню-Йорк севернокорейският дипломат намекна, че Пхенян има намерение да измени формата на провеждане на изпитанията.Ри Дон Иля не разкри никакви подробности, като посъветва Вашингтон да се въоръжи с търпение.

Освен това, заместникът на постоянния представител в ООН се противопостави на предприеманите от САЩ опити да свалят действащите ръководители на Северна Корея. Ри Дон Иля също негативно се изказа относно политиката на икономическа блокада на северната част на Корейския полуостров, провеждана с помощта на Вашингтон.

Същевременно той с увереност опроверга всички обвинения за нарушаване на правата на човека, като заяви, че комунистическия строй е най-подходящата форма за обществено управление.

http://pronedra.ru/atom/2014/04/05/kndr-nuclear/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари