ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай се интересува от проекта АЭС-2006

31.03.2014

 

строителство на един от блоковете на Тянванската АЕЦ

 

Филиалът на «СПбАЭП» на Головного института «ВНИПИЭТ» прие високо поставена китайска делегация. В състава на делегацията присъстваха представители на Китайската национална корпорация по ядрена енергия (CNNC), а също и представители на Клиента, поръчал проектирането на Тянванската АЕЦ, Цзянзунската ядрена енергийна корпорация (JNPС).

По време на срещата Заместник генералният директор на корпорацията Юй Пейген отбеляза, че Китай разглежда проекта на Института АЭС-2006 в качеството на възможен прототип за построяване на 5 и 6 блок на Тянванската АЕЦ, като особено внимание отдели на високото качество на изпълнение на работата по проекта за 3 и 4 блок на централата.

Заместник генералният директор на JNPC Лю Джаохуа обяви, че целта на посещението е на първо място, лично да изрази благодарност за плодотворното сътрудничество, и на второ място, да се обсъдят някой спешни въпроси, свързани с хода на дейностите и сроковете за предаване на проектната и работната документация за строителството на 3 и 4 блок на Тянванската АЕЦ.

“Проектът на нашия Институт АЭС-2006 отговаря на на най-строгите международни стандарти, освен това, нашите специалисти постоянно работят над усъвършенстването му”, - отбеляза генералният директор на Института Сергей Онуфриенко.

В рамките на посещението в Санкт-Петербург делегацията също посети площадката на Ленинградската АЕЦ-2 в Сосновый Бор по проекта АЭС-2006.

Досега специалистите от СПбАЭП са завършили работата по проектирането на 1 и 2 блок на Тянванската АЕЦ в съответствие с проекта на Института АЭС-91, които се експлоатират успешно

Източник:

 

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари