ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Армения планира да вземе кредит от Русия, с който да бъде продължен срокът за експлоатация на Арменската АЕЦ

31.03.2014

 

 

На свое заседание от 27 март 2014 г., правителството на Армения разгледа проект за продължаване срока на експлоатация на втори енергоблок на Арменската АЕЦ.

Според проекта на решение, публикуван на официалния сайт на правителството на Армения, на министъра на финансите Давид Саркисян ще бъде възложено до 1 май да предприеме мерки за подписването на междуправителствено споразумение между Армения и Русия с цел привличане на кредитни средства за реализацията на програмата.

На министъра на енергетиката и природните ресурси на Армения Мовсисян ще бъде възложено да подпише споразумение между „Арменска АЕЦ“ и „Росатом сервисиз“ (част от държавната корпорация „Росатом“) за обосноваване на техническите възможности за продължаване на сроковете за експлоатация Арменската АЕЦ .

По данни на министерството на енергетиката, за продължаване на проектния експлоатационен срок АЕЦ е необходимо привличането на кредитен ресурс от 300 млн. долара.

Източник: http://www.arka.am/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари