ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ОАО “Турбоатом” – контролна сглобка на цилиндъра и ротора на турбината за Ростовската АЕЦ

02.04.2014

 

В изпълнение на договора, подписан през декември 2011 година, за доставка на турбината за турбогенератора с мощност 1100 MW за четвърти блок на Ростовската АЕЦ, на 20 март 2014 година с изпреварване на графика от 2 месеца в ОАО „Турбоатом“ имаше приемателна инспекция с контролна сглобка на втори цилиндър ниско налягане (ЦНД-2) съвместно с ротора ниско налягане (РНД-2).

В приемателната комисия участваха представители на клиента. Контролната сглобка на ЦНД-2 беше приета без забележки в съответствие с изискванията на договора и с “Програмата за приемане”, съгласуване с Ростовската АЕЦ.

След демонтиране на сглобеното на стенда на завода оборудване, то ще бъде опаковано и транспортирано на Ростовската АЕЦ.

Производството на останалите цилиндри и възли на турбината се извършва в съответствие с графика и в договорените срокове ще бъде изпратено за централата.

Източник: http://www.turboatom.com.ua/press/news/2786.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари