ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция ще подобри физическата защита на атомните електроцентрали

11.01.2012

В интервю за вестник „Le Parisien“ в края на миналата седмица френският министър на вътрешните работи Клод Геан (Claude Gueant) е заявил, че Франция ще засили мерките по физическата защита на АЕЦ, в отговор на действията на активистите на“Гринпис“, които проникнаха през декември на територията на две от тях.

 

 

“Тези прониквания показаха слабите места в защитата на централите. Площадка след площадка, ние открихме редица проблеми (в системите за физическа защита), главно отнасящи се до дребни детайли, които въпреки всичко трябва да бъдат отстранени”, – казва министърът.

 

Той отбелязва също, че ще бъде подобрено взаимодействието между органите на полицията, отговарящи за районите около централите и силите по сигурността на територията на самите АЕЦ.

Ще бъдат също монтирани допълнителни технически средства за охрана и наблюдение – там където е необходимо.

 

Активистите на „Гринпис“, които взеха участие в декемврийските прониквания в забранения периметър двете атомните електроцентрали, ще бъдат съдени. Правителството настоява за засилване на санкциите при подобни нарушения.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари