ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


«Electrabel» оцени възможностите за над-проектна експлоатация на белгийските АЕЦ

10.01.2012

 

 

«Electrabel» е изпратила до Федералната агенция по ядрен надзор (AFCN) доклад за резултатите от анализа на възможностите за удължаване на сроковете за експлоатация на първи и втори блок на АЕЦ “Доел” и на първи блок на АЕЦ “Тианж”. В документа се прави оценка на безопасната експлоатация след изтичане на проектния срок.

 

Докладът, изработен през последните 2 години, отчита резултатите от стрес-тестовете, проведени в Белгия в съответствие с решението на ЕК за извършване на всестранна оценка на АЕЦ в 15 страни на ЕС относно рисковете и опасностите в светлината на опита от аварията на АЕЦ “Фукушима-1”.

 

През септември 2009 година AFCN е подготвила план за продължаване на експлоатацията на атомните електроцентрали, имайки предвид, че държавата в бъдеще ще вземе решение за удължаване на експлоатационния срок след изтичане на проектните 40 години.

 

В плана са уточнени условията за такова продължаване на най-старите блокове №1 и №2 АЕЦ “Доел” и №1 АЕЦ “Тианж”, както и искане «Electrabel» да направи до края на 2011 година анализ за възможностите за свръхсрочна експлоатация след изтичането на действащите лицензи през 2015 година. 

 

Източник: Nuclear.Ru

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари