ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Във Франция са арестувани 57 активисти на “Greenpeace”

19.03.2014

 

  

По информация на самата организация, около 60 участници от 14 държави на гумени лодки по канала са проникнали на територията на АЕЦ “Фессенхайм” (департамент Горен Рейн, Елзас). Двадесет от тях са изкачили на купола на реактора и са опънали огромен транспарант с призив “Спрете да рискувате Европа!”.

По-късно те са били задържани от полицията.

Б.Р. Съществуват определени съмнения, че вместо истински активисти на Greenpeace, тези акции се изпълняват от добре подготвени и заплатени професионалисти.

Според съобщение на компанията-оператор на централата няма нарушения на нормалната работа, нито пък на нормите на безопасност при експлоатацията.

Защитниците на околната среда изискват незабавно да бъде закрита най-старата във Франция АЕЦ, която те считат за най-опасната в страната.

Активистите също призовават ръководството на Франция и германия на срещата на върха на ЕС в четвъртък да поемат задължения за преминаване на алтернативни източници на енергия.

Президентът на Франция Франсуа Олланд обеща до 2016 година да затвори “Фессенхайм” и да намали делът на ядрената енергетика в баланса на страната от 75 до 50%.

Източник: http://www.svoboda.org/content/article/25301634.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари