ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ЮАР не се отказва от ядрената енергетика

24.02.2014

 

 

Президентът на Южно-Африканската Република Джейкоб Зума, по време на ежегодното си послание потвърди, че властите имат намерение да развиват ядрената енергетика в страната.

Според думите му, властите в Републиката имат намерение да построят 9,6 GW ядрени генериращи мощности По-рано Националната планова комисия лансираше като стратегия за развитие на енергетиката на Републиката усвояването на вятърната и слънчевата енергия. Експертите искаха да докажат, че по този начин ще успеят да отложат реализацията на дългосрочния и скъп проект, който предвижда построяването на не по-малко от 6 ядрени енергоблока в ЮАР.

В края на 2013 година представители на Държавната корпорация “Росатом” се договориха с ръководството на ЮАР за строителството на 8 ядрени енергоблока, всеки с електрическа мощност по 1,2 GW. Стойността на проекта се оценяваше на около 50 милиарда долара. Подписването на споразумението за строителството беше планирано за февруари 2014 година.

Сега в страната работи единствената АЕЦ “Куберг”. До 2030 година се планира делът на ядрената енергетика да се увеличи от сегашните 5% до 25%.

Източник: http://pronedra.ru/atom/2014/02/14/yuar/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари