ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – ЧАЕЦ – в забранената зона ще монтират фотоволтаичен парк

24.02.2014

 

Министерството на екологията и природните ресурси на Украйна, държавната агенция за управление на забранената зона и компанията «Vipiemme Solar SRL» са подписали Меморандум за взаимно разбиране.

 

 

Меморандумът предвижда, в частност, монтиране в забранената зона на ЧАЕЦ слънчеви панели с мощност до 0,5 MW. Италианската компания планира да започне строителството след подобряване на времето.

Министърът на екологията и природните ресурси на Украйна Олег Проскуряков е уверен, че сътрудничеството с европейската компания, която има голям опит в сферата на използване на екологичните технологии, ще помогне да се направят първите стъпки по пътя към екологизация на украинската икономика и установяване на нови стандарти за получаване на енергия.

Източник: http://publicatom.ru/blog/ecoblog/6631.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари