ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Westinghouse показва ангажимент към България с нов бизнес в София

15.02.2014

 

СОФИЯ, 13 февруари, 2014 – Westinghouse Electric Company днес обяви разширяването на своя офис в София, във връзка с бързия растеж и бъдещите планове за развитие.

Удвоява се съществуващото работното пространство. На допълнителните 240 m2 ще се настанят: една нова европейска ядрена Информационна система за управление и на Център за повишаване на квалификацията в подкрепа на ключовия европейски инструментариум и контрол (I & C), надграждане и изграждане на нови ядрени проекти.

Новият офис пространствено също е предназначен да подкрепя продължаващата възможност за развитие и изграждане на седми блок на АЕЦ “Козлодуй” с AP1000®.

 

 

Офисът в София България беше избран за такова разширяване във връзка с наличието на опитни ресурси, които могат свободно да работят в рамките на пазара на Европейския съюз (ЕС); висококачествени експертни ресурси с опит ядреното проектиране и способност за издаване под ключ проекти в Европа. Местните инженерингови фирми също са добре известни, че имат изключителен технически опит и ядрени знания.

„Софийският център за върхови научни постижения, е важна част от нашата стратегия относно начина, по който ние планираме да обслужваме нашите клиенти и партньори в цяла Европа“, каза Хавиер Гонсалес, Westinghouse вицепрезидент и управляващ директор, Южна Европа (Javier González, Westinghouse vice president and managing director, Southern Europe.). „Разширяването на офиса ни в София подчертава нашата основна философия за създаване на пулове на таланти на пазарите, където работим. Този ход ще даде възможност за по-добро управление на нашите съвременни платформи I & C, които ще помогнат на нашите клиенти да се възползват от най-новите технологии в модернизирането на техните информационни и контролни системи в ядрените централи“.

През ноември 2013 г., Westinghouse подписа договор с АЕЦ Козлодуй ЕАД за надграждане на системите за I & C (системи за контрол и управление – СКУ) на СК 3 на АЕЦ Козлодуй. Поръчката ще бъде управлявана и реализирана от Центъра за върхови постижения София I & C. Повече от 70% от обхвата на проекта ще бъде завършен от местните екипи на Уестингхаус или местни подизпълнители – като OSCAR El, Енергосервиз и ЕНПРО Консулт. Това допълнително ще представи България като водеща страна за предоставяне на I & C проекти в рамките на Европа.

Б.Р. Икономисвам рекламните пасажи. Цялото прессъобщение можете да прочетете на: http://www.westinghousenuclear.com/News_Room/PressReleases/pr20140213.shtm

 

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари