ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ветераните в подкрепа на ядрената индустрия

14.02.2014

 

 

На 13 февруари в българската атомна централа се проведе първото общо събрание на новоучредения Съюз на ветераните в ядрената индустрия.

Сдружението с нестопанска цел вече е получило регистрация в съда, стана ясно на срещата. Тя бе ръководена от председателя на организацията Митко Янков – дългогодишен директор на дирекция “Безопасност и качество”, който и след пенсионирането си активно работи за развитието на ядрената енергетика в България.

На събранието подробно бе разгледан уставът на организацията и бяха набелязани основните задачи – да се подпомага развитието на ядрената индустрия, като се използват знанията и опитът на всички членове ветерани, да се популяризира работата на ядрената централа сред обществото и ползите за цялата национална икономика.

Членовете учредители са 12, като “АЕЦ Козлодуй” ЕАД засега е единственото юридическо лице. Сред учредителите са Кирил Николов, Захари Бояджиев, Йордан Костадинов, Иван Иванов, Иван Гризанов, Атанас Койчев, Христина Кременлиева, Крум Карастанев, Веселин Кременлиев, Венцислав Мильовски и Валентин Рибарски – ветерани  с дългогодишен стаж в АЕЦ и радетели за развитието на ядрената енергетика в страната.

На събранието присъстваха и Иван Генов – изпълнителен директор на Дружеството, Александър Николов – заместник изпълнителен директор и представител на атомната централа в сдружението, и Илияна Карамфилова – ръководител на управление „Правно”. Ветераните се обединиха около идеята, че за членове ще бъдат приемани не само енергетици, но и представители на научната общност.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари