ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – NRC утвърди повишаването на мощността на пет ядрени енергоблока

16.02.2014

 

 

Комисията по ядрено регулиране на САЩ (NRC) утвърди заявките на «Exelon Generation Company LLC» за увеличаване на генериращите (електрическите) мощности на АЕЦ «Брейдвуд» и АЕЦ «Байрон», разположени в щата Иллинойс, с по 1,63% на всеки енергоблок. Утвърдена е и за заявката на «DTE Electric Co.» (DTE) за 1,6% увеличаване на електрическата мощност на втори блок на АЕЦ “Ферми”.

Както съобщиха на 10 февруари от надзорния орган, «Exelon Generation Company LLC» и DTE могат безопасно да увеличат производството на енергоблоковете с помощта на по-точни средства за измерване на разхода на питателна вода. В резултат на анализа на заявките NRC е стигнала до заключението, че конструкцията на енергоблоковете допуска работа на повишена мощност.

На АЕЦ «Брейдвуд» и АЕЦ «Байрон» работят по два енергоблока със сумарна електрическа мощност около 2350 MW. В резултат на модернизацията общата генерираща (електрическа) мощност на всяка от централите ще достигне около 2390 MW. «Exelon Generation Company LLC»планира да завърши модернизациите още през този месец.

Електрическата мощност на втори блок на АЕЦ “Ферми” с кипящ реактор (BWR) ще бъде повишена от 1179 MW на 1198 MW по време на ППР.

Източник: World Nuclear News

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари