ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Унгария – Президентът подписа закона за разширяването на АЕЦ “Пакш”

11.02.2014

 

Това съобщи телеграфната агенция „MTI“ на 10 февруари позовавайки се на изявлението на президента на страната Янош Адер.

 

В съобщението се казва, че е била извършена всестранна проверка за съответствие с конституцията и “законът за разширяването на АЕЦ “Пакш” съответства на основния закон и се обявява от президента”.

Ръководителят на държавата също съобщи, че на базата на предложенията на отделни партии е разгледал въпроса за възможността да бъде обявен референдум по закона за разширяването на АЕЦ “Пакш”.

Президентът е установил, че по конституция е невъзможно да се прави референдум относно обстоятелства произлизащи от международни договори.

Унгарският парламент одобри закона за разширяване на АЕЦ “Пакш” в края на миналата седмица. За приемането на закона гласуваха 256 депутати, 29 бяха против, а двама се въздържаха.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари