ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индонезия ще изгради ядрена централа 30 MW през 2014 година

11.02.2014

 

Джакарта – правителството на Индонезия, чрез министъра на изследванията и технологиите – Gusti Muhammad Hatta каза, че атомна електроцентрала (АЕЦ ), с електрическа мощност 30 MW ще бъде построена през 2014 година.

„Тази година 30 MW ядрена централа да бъде построена в Serpong , Banten , “ каза Gusti Muhammad Hatta в Джакарта, в петък 7 февруари .

Новите електроцентрали ще служат за доставка на електроенергия в района .

Преди това той заяви, че правителството също има един ядрен реактор 30 MW, който  се използва за научни изследвания .

Gusti заяви, че атомната електроцентрала ще бъде произведена от Националната агенция за ядрена енергия ( NNEA / Batan ) .

Министърът каза още, че Batan е работила добре за управлението на националният ядрен реактор в продължение на 30 години.

„Една от причините за това е доброто управление , човешките ресурси, естествено , защото Индонезия е била в състояние да управлява ядрената енергия“.

Въпреки че признава, че все още има пречки. Въпреки възгледите на хората, които смятат, че ядрената енергия е ужасна, тя се се използва във всички сфери на човешкия живот.

В същото време , относно изграждането на атомни електроцентрали в тихоокеанските острови , министърът заяви , че площадката е все още във фаза на проучване .  Междувременно , ръководителят на Агенцията за ядрено регулиране на енергетиката ( NERA / Bapeten ) – Jazi Eko Istiyanto каза , че човешките ресурси на Индонезия са в състояние да управляват ядрената енергия.

Това е доказано от индонезийските работници , които работят за световната атомна агенция МААЕ, които също допринесоха със съвети към японското правителство , свързани с екологични подобрения във Фукушима .

Източник: http://tazbatlaw.blogspot.com/2014/02/indonesia-build-nuclear-power-plant-30.html

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари