ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В учебен център на ВМС на САЩ са преписвали на изпита по ядрена енергетика

11.02.2014

 

Ръководството на Военно-морските сили на САЩ временно е отстранило от изпълнение на задълженията си 30 инструктори, заподозрени в подсказване (преписване). Инцидентът е станал в учебния център по ядрена енергетика в град Чарлстон, щат Южна Каролина, съобщава агенция Reuters.

 

 

От ВМС предполагат, че инструкторите са споделяли помежду си отговорите на изпитните въпроси, необходими за повишаване на квалификацията им.

При успешно сдаване на теста те би трябвало да получат правото да обслужват тренировъчните ядрени реактори и да обучават на тях бъдещите моряци, предава CNN.

За подсказването е станало известно след като, един от провалилите се на изпита е разказал на началството. Сега във флота се извършва проверка на получените сведения, след което ще бъде взето окончателно решение за съдбата на отстранените инструктори.

Това не първият известен инцидент от този вид. По-рано имаше съобщения за подобно преписване в 341-ви ракетен дивизион на ВВС на САЩ във военната база Малмстром в щата Монтана. Тогава стана ясно, че офицерите са си разменяли SMS-и с отговорите на при сдаване на изпит по системите за пускане на ядрени ракети. В скандала са били замесени 92 офицери.

От ВВС на САЩ тази практика обясняват с прекомерното психическо напрежение на военнослужещите. Офицерите са искали да наберат възможно най-много точки, защото са считали, че от тях зависи кариерата им. Във ВВС под влиянието на скандала заявяват, че те планират да реформират системата за проверка на знанията на военнослужещите.

Източник: http://pentagonus.ru/news/04_02_2014_v_uchebnom_centre_vms_ssha_spisyvali_na_ehkzamene_po_jadernoj_ehnergetike/2014-02-04-5718

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари