ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Турция – разработен е автомобил, изразходващ 1 литър бензин на хиляда километра

16.02.2014

 

 

 

Екип студенти от инженерния факултет на Университета Гедиз (Измир, Турция) са разработили автомобил, на който е достатъчен 1 литър бензин за да измине хиляда километра. Машината, от хибриден тип, е била конструирана на базата на вече съществуващи технологии.

Инженерите се надяват, че ще могат да увеличат пробегът с 1 литър гориво до 5 хиляди километра. Те са успели да намерят най-ефективния баланс между използването на бензин,слънчева енергия, електроенергия и работата на системата за рекуперация, което е довело разхода на бензин до минимални стойности.

Според думите на представителя на университета, доцент Соломаз, машината се характеризира с висока ефективност на работата на окачването, кормилното управление и притежава прекрасни аеродинамични показатели.

Проектът вече е привлякъл вниманието на организаторите на Shell Eco-marathon, които са поканили студентите да вземат участие в състезанието на проекти прототипи на най-добрите автомобили с бензинов двигател. На състезанието в Холандия ще се конкурират 229 екипа от 26 държави по света.

Мероприятията за повишаване на екологичността на транспорта в Турция се изпълняват много бавно. Електромобили не се продават и няма инфраструктура от зарядни станции. Хибридните машини са слабо представени на пазара. Голяма част от автомобилите работят на газ, изключително от икономически съображения.

Правителството се опитва да намали количеството на вредните емисии чрез въвеждане на допълнителни данъци за мощните автомобили, а също така чрез преминаване на по-качествени горива.

Източник: http://pronedra.ru/alternative/2014/02/05/turciya-avto/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари