ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ – По ядрената програма на Иран има напредък

03.02.2014

 

 В ситуацията около иранската ядрена програма има известен напредък. Независимо от това, по ядената програма на Иран предстои още сериозна работа. Това съобщи в неделя. 2 февруари ръководителят на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) Юкия Амано. Той коментира “иранския въпрос” по време на Мюнхенската конференция за сигурност, предава ИТАР-ТАСС.

“През последните няколко месеца ситуацията с Иран се измени, има напредък по две направления: в преговорите между МААЕ и ИРИ, а също и в преговорите на държавите от “шесторката” (петте постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН и Германия) и Иран”, - заяви Амано.

Както потвърди ръководителят на МААЕ, ръководството на Техеран предприема 6 практически мерки по своята ядрена програма. Тези мерки ще се изпълнят за три месеца. Според думите на Амано, практическите стъпки на Иран по ядрената му програма се изпълняват според плана. Той допълни, че тези “стъпки” Иран ще извърви още в началото на февруари 2014 година.

“Скоро ще стартират нови преговори, по време на които ще бъдат разработени следващите стъпки, аз се надявам, че ще успеем да постигнем резултати”, - заключи Юкия Амано.

Източник: http://www.novostimira.com.ua/news_91704.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари