ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Великобритания – нивото на радиацията в Селлафилд е над нормата, но ситуацията не изисква специални действия

01.02.2014

 

 

Нивото на радиацията на най-големият ядрен комплекс “Селлафилд” е над нормата, но е доста по-ниско от нивото, което изисква вземането на някакви извънредни мерки от страна на персонала, се казва в изявление на ръководството на комплекса.

“Фиксираното ниво на радиацията е над естествените стойности, но е значително по-ниско от тези, при които трябва да се предприемат някакви действия от персонала в самия комплекс или зад пределите му”, - се отбелязва в документа.

Ръководството на комплекса подчертава, че всички предприети мерки, в частност, разпореждането, част от сътрудниците да не идват днес на работа са само предпазни мерки.

Рано сутринта в петък един от датчиците на територията на комплекса е фиксирал повишен гама фон. Каква е причината за повишеното ниво на радиацията, засега не се съобщава.

Източник: РИА Новости

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари