ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Испанските власти обсъждат въпроса за продължаване на сроковете за експлоатация на АЕЦ

31.01.2014

 

 

Ръководителят на испанското държавно предприятие по утилизация на ядрените отпадъци (Enresa) Франсиско Хил-Ортега, заяви, че „отговорните лица в правителството разглеждат въпроса за удължаване на срока на експлоатация на атомните централи в Испания”.

По думите му, Министерството на индурстрията, енергетиката и туризма се ориентира по позициите на други европейски страни и САЩ, където са предвидени от 70 до 80 години за функциониране на атомните централи.

Испанските специалисти в областта на енергетиката засега говорят за 50-60 годишен срок на експлоатация на АЕЦ (при съществуващ в момента лимит от 40 години).

В светлината на този анализ, испанският вестник ABC предполага, че неопределеността около неотдавнашното спиране на атомната централа в Санта-Мария-де-Хароня (провинция Бургос) може в крайна сметка да доведе до възобновяване на експлоатацията й.

В редакцията има постъпили сведения от източници, близки до правителството, според които: “Министерството, възглавявано от господин Сория, засега не потвърждава и не опровергава изявлението на президента на компанията Enresa, но счита, че правителството и предприемачите могат да имат различни виждания по проблема за сроковете на експлоатация на АЕЦ”.

Източник: http://www.espanarusa.com/article.sdf/ru/news/economia/477257

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари