ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Договор между АЕЦ “Козлодуй” и “Westinghouse”

01.02.2014

 

На 8 ноември в АЕЦ “Козлодуй” се проведе официалнасреща на ръководството на атомната централа с ръководния екип на “Уестингхаус Енерджи Системс”.

Иван Генов, изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй”,и Ив Браше, президент на “Уестингхаус” за Европа, Близкияизток и Азия, подписаха договор за модернизацияна системи за контрол и управление на Спецкорпус-3.

 

 

От страна на нашата атомна централа присъстваха Александър Николов, заместник изпълнителен директор, Емилиян Едрев, директор “производство”, и Янчо Янков, главен инженер на ЕП-2.

Американската фирма бепредставена още от Азис Даг – вицепрезидент ключовиклиенти за Европа, Близкияизток и Азия, и от Иван Пиронков – управител на “Уестингхаус Енерджи Системс” –България.

Нашата централа е смятана за една от най-добрите всвета. Това не са само мои думи, а и мнението на европейски експерти, които са били тук” – каза Иван Генов вприветствието си към гостите. “Съвместната ни работадосега е доказала, че сме готови да си помагаме взаимно, за да постигаме наистина добри резултати.”

Ив Браше изтъкна, че за “Уестингхаус” това е важен проект, защото за първи път оборудването ще бъде изработено не в САЩ, а в България, с участието на български специалисти.

Ако тази практика се окаже успешна, нашата страна ще се превърне в център за подготовка на подобни проекти за целия регион, казаха партньорите от “Westinghouse”.

Източник: http://www.kznpp.org/uf//pa/2013/PA_06_2013.pdf

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари