ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Ленинградска АЕЦ-2 – Аналитичен симулатор за ВВЭР-1200 ще бъде пуснат в действие през 2014 година

30.01.2014

 

 

В строящата се Ленинградска АЕЦ-2, започнаха тестове на софтуер за симулационен анализ за ядрен реактор ВВЕР-1200, осигурен от „ general energy technologies “ (GET) в края на 2013 година. Предвидено е устройството да заработи още тази година.

 

 

Така техническият и оперативният персонал на централата ще може да осъществява цялостно отработване на пусковите операции, да изучава оборудването на централата и неговата работа, физическите и технологичните процеси на блока, да се научи да управлява технологичните системи при различни режими на работа.

Аналитичният симулатор е компютърна система, предназначена за обучение на персонала, обслужващ контролните зали (блочните щитоев за управление - БЩУ) на ядрените блокове. При него се използват цялостни математически модели на работещ ядрен реактор в реално време.

Източник: http://www.rosatom.ru/journalist/news/ba94f1804294caa499a8bfb5588d816b

Б.Р.

Оборудването за тестване на програмното осигуряване на аналитичния тренажор е било разположено и монтирано в сградата на капитално строителство на Ленинградската АЕЦ-2. За тестването е привлечен персонал от службите на технологичното управление.

       Според мен става дума не за аналитичен симулатор, а за аналитичен тренажор. Ще се опитам да изясня има ли разлика между симулатор и тренажор. Ако получа отговор от компетентните експерти ще ви разкажа.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари