ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – ЕС – Назрява съдебен спор по “третия енергиен пакет”

29.01.2014

 

Руските власти планират да подададат иск срещу Европейския Съюз относно нормите заложени в “третия енергиен пакет” в рамките на Световната Търговска Организация (СТО). Това заявление е направил заместник министърът на икономическото развитие Алексей Лихачов.

 

 

Представителят на министерството е уточнил, че се планира искът да бъде подаден през първото тримесечие на 2014 година. Сега се провеждат консултации с ЕС, а също се предприемат действия за техническо регулиране на този въпрос.

Според думите на Лихачов, руската страна вече е подала иск, отнасящ се до енергийните корекции. Първите консултации с представителите на ЕС относно иска ще се проведат на 12 и 13 февруари, уточни заместник министърът.

Алексей Лихачов изрази съмнение, че спорът ще бъде регулиран по извън-съдебен ред. Както беше съобщено по-рано, за искове по отношение на “третия енергиен пакет” и енергийните корекции съобщи и Министърът на Икономическото развитие Алексей Улюкаев.

Източник: http://pronedra.ru/energy/2014/01/28/lihachev/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари