ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – ЕС – Назрява съдебен спор по “третия енергиен пакет”

29.01.2014

 

Руските власти планират да подададат иск срещу Европейския Съюз относно нормите заложени в “третия енергиен пакет” в рамките на Световната Търговска Организация (СТО). Това заявление е направил заместник министърът на икономическото развитие Алексей Лихачов.

 

 

Представителят на министерството е уточнил, че се планира искът да бъде подаден през първото тримесечие на 2014 година. Сега се провеждат консултации с ЕС, а също се предприемат действия за техническо регулиране на този въпрос.

Според думите на Лихачов, руската страна вече е подала иск, отнасящ се до енергийните корекции. Първите консултации с представителите на ЕС относно иска ще се проведат на 12 и 13 февруари, уточни заместник министърът.

Алексей Лихачов изрази съмнение, че спорът ще бъде регулиран по извън-съдебен ред. Както беше съобщено по-рано, за искове по отношение на “третия енергиен пакет” и енергийните корекции съобщи и Министърът на Икономическото развитие Алексей Улюкаев.

Източник: http://pronedra.ru/energy/2014/01/28/lihachev/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари