ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Сътрудниците на Ровненската АЕЦ се опасяват от опит за завземане на централата

25.01.2014

 

 Върху сътрудниците от Ровненската АЕЦ, която е разположена в северозападна Украйна, се оказва натиск от неизвестни лица с цел завземане на стратегическия обект. Това съобщават украинските СМИ позовавайки се на службата за физическа защита на централата.

 

 

“Опити за непосредствено физическо проникване на територията на АЕЦ не сме фиксирали. Но знаем за това, че върху сътрудници, които са подчинени на заместника на главния директор по физическата защита и режима, а също и върху семействата им се оказва натиск с цел да им бъде оказана помощ при подготовката на такъв опит”, - цитират украинските агенции източника от централата.

Според предположението на представителя на АЕЦ, към подготовка за завземане на централата могат да бъдат съпричастни същите хора, които наскоро ръководеха превземането на сградата на Ровненската областна гражданска администрация.

На централата са засилени мерките за сигурност и защита, ведомствената вонизирана охрана е приведена в режим на повишена готовност.

Източник: http://foto.rg.ru/photos/9816ed9d/2.html#2

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари