ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ: Инспекциите в Иран ще струват 6 милиона евро

20.01.2014

 

 

 

На 18 януари агенция Reuters публикува извадки от доклада на МААЕ относно решенията, приети на основата на ноемврийските споразумения между Иран и “шесторката” от международни посредници. В текста на доклада експертите на организацията показват, че за предстоящите инспекции на ядрените обекти ще са необходими 6 милиона евро.

Според информационната агенция, за потвърждаване на действията на ислямската република, насочени към реализирането на споразуменията, проверяващите от МААЕ ще трябва да извършат редица скъпоструващи процедури. Освен това, стана известно, че МААЕ е оповестило за намерението си да приеме доброволни дарения, в помощ на набиране на гореуказаната сума. Други детайли за бъдещите проверки не се съобщават в публикацията на Reuters.

По-рано стана известно, че на 29 януари МААЕ ще инспектира първия ядрен обект. В беседа с журналистите ръководителят на Организацията по въпросите на ядрената енергия на Иран Берхуз Камалванди заяви, че международна комисия в края на месеца ще посети площадката за производство на уран в Грачин.

Източник: http://pronedra.ru/atom/2014/01/17/inspekciya-irana/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари